Skip to main content

Een concreet verhaal is extreem belangrijk voor elke organisatie. Echter, de voordelen hiervan zijn misschien vaag en slecht meetbaar. Dit komt omdat het verhaal een fundament is. Het zorgt ervoor dat andere activiteiten binnen organisaties veel makkelijker zullen gaan.

In deze blog geef ik je 4 voordelen van een concreet verhaal. 

Je Maakt Makkelijker Beslissingen (en betere beslissingen)

Als je een concreet verhaal hebt is het makkelijker om beslissingen te maken. Je hebt namelijk in je verhaal al duidelijk welke richting je op gaat. Je hoeft je dus alleen maar af te vragen of je beslissing consistent is met je verhaal. Een beetje à la “Celery Test” van Simon Sinek. 

In de lange termijn zorgt een concreet verhaal ervoor dat alle beslissingen die je gemaakt hebt consistent zijn. Dat zorgt ervoor dat je betrouwbaar bent voor klanten en werknemers.

Klanten Begrijpen je Beter

Een concreet verhaal is makkelijk uit te leggen. Jij weet precies waar je voor staat en je kunt het goed uitleggen. Het gevolg is dat klanten je ook beter begrijpen. Hierdoor wordt de relatie met je klant beter. Op de lange termijn bouw je een klantenbestand op met klanten die je niet alleen begrijpen, maar ook steunen in waar je voor staat. Dat zijn de beste klanten die een organisatie kan hebben.

Werknemers begrijpen je Beter

Een concreet verhaal zorgt er ook voor dat je werknemers beter begrijpen waar zij aan werken. Je biedt hen iets waar ze in kunnen geloven. Hierdoor worden ze intrinsiek gemotiveerd om aan de slag te gaan. 

Op de lange termijn krijg je dus een groep van werknemers die achter jouw verhaal staat. Op die manier is het veel plezieriger werken voor iedereen. 

Je bent klaar voor de Nieuwe Economie

De nieuwe economie is de Purpose Economy. Mensen zijn op zoek naar betekenis in hun werk. Een concreet verhaal is dan precies wat ze nodig hebben. Om dus succesvol te zijn in de economie die draait om voldoening heb je een inspirerend verhaal nodig om je toekomstige werknemers en klanten aan te spreken. 

Conclusie

Een goed verhaal is enorm belangrijk. Het is een fundament van je organisatie. Het helpt je in het maken van consistente beslissingen en je gaat makkelijker communiceren met klanten en werknemers. 

Daarnaast zorg je er ook nog voor dat je betekenis toevoegt aan je organisatie door klanten en werknemers te inspireren met jouw verhaal. Hierdoor ben je klaar voor de toekomstige economie die draait om voldoening.

Leave a Reply